KSI vs. Logan Paul

"A legnagyobb esemény a történelemben".

2018. Augusztus 25-én (Szombaton) 18:00-tól kezdődően és 23:30-ig bezárólag zajlódott le „a legnagyobb esemény a történelemben”, legalább is a résztvevők így harangozták be, illetve az előzetesekben is arra hivatkoztak, hogy „több millió néző” fogja nézni világszerte. Helyszínül a Manchester Aréna szolgált ahol több mint 18.000+ ember tartózkodott. Az élő adás – annak ellenére, hogy fizetős volt – csúcsidőben kb. 830.000+ ember nézte egy idejűleg.

Ebben a cikkben össze szedtem minden fontosabb információt az eseménnyel kapcsolatban.

KI KICSODA?

KSI
2009. Július 24-én indította jelenlegi csatornáját, amin most már több mint 19 millió feliratkozó van.Főleg a FIFA és GTA5 gameplay videói miatt lett népszerű, később zenei karrierbe is kezdett. 2012-ben volt egy eléggé megosztó ügye, ugyan is az „Eurogamer” rendezvényen interjúvolt meg lányokat és különféle szexuális megjegyzéseket tett rájuk. Emiatt a Microsoft megszakította az együttműködését vele. Később zenei karrierébe is belekezdett, legnépszerűbb zenéi a „Lamborghini” (2015) és a „Creature” (2017).

 

 

LOGAN PAUL

A Vine oldalon hatalmas követőtáborra tett szert, később belekezdett a YouTube csatornáján a napi vlogolásba, és nagyon sokáig 1 napot se hagyott ki. Több mint 18 millió feliratkozója van a fő csatornáján.

2018. Januárjában a Japán Aokigahara erdőben, vagyis az „öngyilkosok erdejében” járt barátaival, ahol találtak egy valódi emberi hullát, amit az aznapi videóba gondolkodás nélkül beletették. Logan ezzel magára haragította az egész internetet. Azóta megbánta bűneit, és próbál egy jobb emberré válni.


DEJI

2011. December 1-én kezdte meg pályafutását a YouTube-on, azóta pedig már több mint 9 millió feliratkozója van. FIFA gameplay videókkal kezdte, később rövid humoros sketch-eket csinált az apjával és testvérével KSI-al. Utóbbi időkben kihívás és prank videókat készített.

 

 

 

JAKE PAUL
Jake szintén a Vine-ról indult, neki is több millió követője volt. A YouTube csatornájára szintén napi vlogokat gyártott, nagyon sokáig a testvérével versenyeztek azon, hogy ki bírja tovább a napi vlogolást és ki szerzi meg előbb a 10 millió követőt. Jake az internet által szintén utált ember lett, mivel számos gyerekes és felelőtlen dolgot csinált, illetve a videói nagyon sokáig mind clickbait-elt címekkel voltak ellátva. 2017 elején kiadta „It’s Everyday Bro” c. zenéjét, ami azóta a második legdislike-oltabb videó a YouTube-on.

 

HÁTTÉRTÖRTÉNET

2017. Augusztus 2-án Joe Weller egy 3 körös boxmeccset nyomott le egy videós társával Theo Baker-el. Az Instagram poszthoz KSI odakommentelte, hogy „a győztessel szeretne harcolni”. Ez után hivatalossá vált a KSI vs Joe Weller mérkőzés, a meccset 2018. Február 3-án rendezték meg a londoni Copper Box Arénában. Az élő adást 1,6 millió ember nézte, a játékvezető a harmadik körben KSI javára leállította meccset. A végén KSI kihívta a Paul testvéreket.

A KSI vs. Logan Paul mérkőzés hivatalossá tétele után mindegyik fél elkezdett edzeni. Megtartottak két sajtóeseményt is az egyiket Amerikában a másikat pedig Angliában. Az első sajtókonferencián a Paul testvérek, míg a másiknál KSI és Deji domináltak.

Mind a 4 résztvevő folyamatosan provokálta a másikat több videón keresztül. KSI készített egy „Diss Track”-et Logan-ről „On Point” címmel. Ezt Logan nem hagyta szó nélkül, és szintén egy „Diss Track”-el vágott vissza.

 

AZ ÉLŐ ADÁS

2018.08.25. – MANCHESTER ARÉNA

A helyszínen 18.000+, az élő adás kezdeténél kb. 250-280.000+ néző.

Az előző bokszmeccs vesztese Joe Weller a kommentátorok között.

FELVEZETŐ BOKSZMECCSEK

 • Halal Ham vs. Jrezzy Jeremy (3×2 perc): Halal Ham 23 kg-al nehezebb ellenfelénél, végül ő nyert.
 • RossiHD vs. Momo (3×2 perc): Momo bravúros táncmozdulataival szórakoztatta a nézőket, végül meg is nyerte a meccset.
 • JMX vs. Coach Richard (4×2 perc): JMX nyert.
 • 1,5 órával később már 500.000+ néző az élő adásnál.
 • Faze Sensei vs. PJ ’Overtflow’ Brittain (3×2 perc): Sensei nyert.
 • Scarce vs. Michael ’RackaRacka’ Philippou (3×2 perc): Scarce kb. 45 kg-ot fogyott, amíg készült erre a mérkőzésre.
  Első körben Scarce-nek behúztak egy jó nagyot. Harmadik körben a játékvezető ‘RackaRacka’ javára leállította a mérkőzést.
 • 2,5 órával később 600.000+ néző a live alatt.
 • Labdazsonglőr előadás Daniel Cutting által.
 • Aneson Gib vs. Jay Swingler (4x2perc): A legjobb meccs volt az összes felvezető közül. Hatalmas ütések mind két féltől. Aneson Gib nyert.
 • Bugzy Malone fellépés, két számot előadott.
 • 3,5 órával később 700.000+ néző a live alatt.

 

KIS-TESÓK HARCA

Deji vs. Jake Paul (6×3 perc):

 • 1.kör:  Jake Paul bal és jobb horgokkal kezd. Deji balhorog, de főleg védekezik. Jake nagyon szívós, sokat támad, Deji inkább védekezik. Jake Paul vérzik.
 • 2.kör: Jake Paul orra továbbra is vérzik. Jake Paul továbbra is támad, Deji védekezik.
 • 3.kör: Deji megbátorodott, és elkezdett támadni, de továbbra is Jake Paul dominál. Deji a kör vége fele el kezdett aktívabban támadni.
 • 4 órával később: 800.000+ néző a live alatt.
 • 4.kör: Deji egyre többet támad, Jake Paul szintén igyekszik támadni, inkább most védekezik. Jake folyamatosan sarokba szorítja Deji-t. A nézők folyamatosan Deji nevét skandálják, de végülis Deji hazai pályán van.
 • 5.kör: Jake Paul továbbra is sarokba szorítja Deji-t. A játékvezető Jake Paul javára leállítja a meccset.

 

JAKE PAUL TKO-val NYER!


Jake:
„Remélem Deji megtanulta a leckét. Sok sz*rságot mondott a családommal kapcsolatban, ami egyáltalán nem menő. Tisztelem Deji-t, semmi harag. Most fantasztikusan érzem magam. ”

Deji: „Tudom, hogy most sok embert elszomorítottam és sajnálom, viszont ez nem a történet vége. Muszáj, hogy visszatérjek ebből. Jake Paul meglepett, nagyon keményen ütött engem. Azt mondta, hogy kiüt az első körben, de az 5. körig bírtam. Ez még nem a vége, alig várom a visszavágót.”


Jake Paul kihívottja: Chris Brown.

 

AMIRE EGY VILÁG VÁRT

KSI vs. Logan Paul (6×3 perc):

 • 1.kör: Logan Paul támad, KSI védekezik. Logan folyamatosan provokálja KSI-t. Logan Paul többször is arcon ütötte KSI-t.
 • 2.kör: Logan erős támadással kezd. KSI elkezdett támadni többször is. KSI behúzott egy hatalmasat. KSI válaszolt 2-3 nagyobb ütéssel. KSI a kongatás után ütött még egyet, Jake Paul a ringbe megy, de a biztonsági őrök kizavarják.
 • 3.kör: Logan megint sokat támad, KSI továbbra is próbál többet támadni. A nézők Logan nevét majd KSI nevét skandálták. Logan és KSI annyira ütötték egymást, hogy el is estek. KSI a kör végére egyre szívósabbá és támadóbbá vált.
 • 4.kör: Logan picit fárad, de még mindig bírja. Egyre durvább támadások KSI részéről .Logan továbbra is állja a sarat. KSI továbbra is magabiztos, többször támad, Logan pedig állja a sarat. Logan kicsit fáradtnak tűnik a kör vége fele.
 • 5.kör: Logan egyből több arc támadással kezd. Logan rengeteg fejre ütést vitt be KSI-nak. KSI a kör legvégére több horgot is bevitt. Mindketten fáradnak, de még bírják.
 • 6.kör: Az utolsó 3 perc, az utolsó kör, a mindent eldöntő döntő. KSI egyre többet támad. A kör közepe fele KSI sok horoggal támadta meg Logan-t. Logan fárad és KSI egyre többet támad. A kör végére KSI sokkal több ütést vitt be.

Az összes kör lement, a zsűri döntése pedig hamarosan kiderül.


A zsűri döntése: DÖNTETLEN! Így KSI továbbra is bajnok, és megtarthatta a bajnoki övét.


KSI:
„Azta mindenit, micsoda meccs, nagyon fun volt. Visszavágót! ”

Logan Paul: „Ja, nagyon király meccs volt, jöhet a visszavágó!”
„Köszönöm KSI-nak, ugyan is miatta az utóbbi fél évben minden nappal egy újabb verziója jött létre Logan Paul-nak, és miatta lettem egy új és jobb ember, szóval köszönöm testvér.”

 

A MÉRKŐZÉS UTÓÉLETE

2019. Február elejére terveznek egy visszavágó mérkőzést, amit most a Paul testvérek hazájában, Amerikában fognak megrendezni. A pontos helyszínről még nincs információ, a pontos időről meg csak találgatások vannak, de 2019. Február elejét mondanak.

(Ezt a visszavágót már a mérkőzés előtt bejelentették, szóval a mostani mérkőzés döntetlen eredménye nem a további haszonszerzés miatt alakult ki.)

FORRÁSOK: https://pastebin.com/ey4x1AEa

 

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz