A tegnapi nap az iOS és Android eszközökön a YouTube applikáció kapott egy frissítést. Azért, hogy a felhasználók megtudják hogy mennyi időt is töltenek a platformon, a YouTube beépített egy új funkciót, amely méri, hogy mennyi ideig néztünk videókat.

 

MEGTEKINTÉSI IDŐ

Naponta átlagosan 150 alkalommal nézünk rá a telefonunkra.

És ha ez az átlag, akkor valószínűleg vannak akik ennél sokkal több időt töltenek a Social Media világában. A mai rohanó világban, sokszor semmire sincs időnk, és lehet ezt az is okozza, hogy folyton a telefonunkkal és az internettel foglalkozunk. Ezért is fontos, hogy be tudjuk osztani az időnket, és ehhez nyújt majd segítséget többek között a YouTube új beépített funkciója.

Ha a telefonos applikációban jobb felül a profilképetekre kattintotok, láthattok egy új menüpontot „Megtekintési idő” néven. A YouTube csak akkor képes kiszámítani a videókkal eltöltött időt, ha engedélyezve vannak a „megtekintési előzmények”

„Statisztika”: ennél a szakasznál összesítődik, hogy mennyi videót néztünk az adott vagy előző nap, illetve az előző héten. Sőt még azt is meg tudjuk, hogy napi átlagban mennyi időt töltünk YouTube videók nézésével.

Továbbá kapunk négy darab állítható funkciót:

Tarts szünetet: Ezt bekapcsolva bizonyos időközönként (1 óra 15 perc) értesít a YouTube, hogy pihenj két videó nézése között.

Automatikus lejátszás: A videók, amik a kezdőoldalon megjelennek automatikusan elindulnak ezen funkció bekapcsolása után.

Összesített értesítés: Minden nap az általad meghatározott időpontban kapni fogsz egy értesítést, amiben az adott nap minden fontosabb értesítése megjelenítődik.

Értesítések némítása: Két időpont között le lehet némítani a YouTube-tól származó értesítéseket, ez által nem fog egész nap rezegni a telefonunk.

Valószínűleg a közelgő iOS 12-es szoftverfrissítés új funkció ihlették ezeket a változásokat, hiszen abban is összesített értesítési rendszer / „értesítési szundi mód”, és „Képernyőidő” funkció lesz majd elérhető.

FORRÁSOKHivatalos YouTube BlogTubefilterYouTube Súgó

 

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz