Játsszuk le! – Egy új remény?

Magyarország következő saját gyártású YouTube csatornája.

KÉP: "Játsszuk le!" (Facebook)

Szeptember 10-én indul el Magyarország következő saját gyártású YouTube sorozata és csatornája a „Játsszuk le!„, amit a hazai tartalomgyártókkal készült videók fogják megtölteni.

MAGYAR YOUTUBE SOROZATOK

Az online sorozatnézés most éli fénykorát, és amíg a nemzetközi érában a YouTube sorra gyártja a saját gyártású sorozatait, addig Magyarországon örülünk ha bármi hasonlót is találunk, és ideje volt már, hogy kis hazánkba is érkezzenek hasonló tartalmak.

Az első hazai YouTube sorozat a „Tolvajkergetők” volt, ami ráadásul 2 évadot is megélt. Az azóta megszűnt sorozat több mint 20 millió összesített megtekintést generált, a legnépszerűbb epizódjuk is több mint 1,4 milliós nézettség felett jár.

Jóval később színre lépett az azóta már több mint 80 részt megélt „Középsuli sorozat, illetve a rövid – jelenleg – 8 részes „Minden Álmod” című „remekmű”. Ez utóbbi két alkotás a magyar YouTube egyik legmegosztóbb tartalmai.

Pozitív példa még hazai saját gyártású tartalmakra a „Homokóra” csatorna, ami a népszerű „Epic Rap Battles of History” csatorna tematikáját dolgozta újra magyar stílusban.

Ma (09.06.) lesz 1 éve, hogy elindult a Special Effect Media által készített „Szerinted?” csatorna, ami a Fine Brothers „YouTubers React” sorozatának magyar újragondolása. Emellett volt korábban egy pár részes sorozatuk „Hány pasi kell?” címmel, ami inkább rövid kisfilmekből álltak, de számos hazai videóst szerepeltettek benne.

Mint látható, van jó pár hazai YouTube széria, viszont a piaci rés kitöltésének érdekében a Star Network 2018. Szeptember 10-én elindítja első saját gyártású sorozatát.

JÁTSSZUK LE!

Az előzetes alapján egész sok információt megtudhatunk a sorozat koncepciójáról.

A műsort a „Tanulom Magam” és „Animegyetem” csatorna készítője Attila fogja vezetni. Láthatóan elég sok epizód lehet készen, hiszen 8 db videós páros tűnt fel, köztük Nessaj, Nagy Dani, Walrusz és DoggyAndi.

Az ajánlóból az is kiderült, hogy várhatóan 4 db formátummal találkozhat majd a néző:

  • A kreatívan elnevezett „Az 1 millió feliratkozós játszma” valószínűleg egy tudásalapú Quiz játék lesz, akár csak a nagy sikerű és a címet ihlető „Legyen Ön is Milliomos”.
  • A „Mit tennél?” név alapján valószínűsíthető, hogy a népszerű „Would You Rather” videós típus lesz újradolgozva. Ennek lényege, hogy két állítás közül kell kijelölni azt, amit az adott személy inkább választana.
  • A „Beszéljük ki!” egyenlőre az előzetes alapján rejtély, a cím alapján egy beszélgetős formátumnak tűnik. Elképzelhető, hogy a videósok bizonyos állításokra kell majd reagáljanak, de ez majd kiderül az első videónál.
  • A „YouTuberek Felelnek” formátumból egyenlőre csak annyi derült ki, hogy egy flipchart táblára felapplikált feladatokat kell majd megoldjanak a videósok.

A csatorna előzetesének leírásában olvasható, hogy:

„Az indulás hetében 5 videóval kedveskedünk nektek, utána pedig hetente kétszer találkozhattok kedvenceitekkel.”

Azt, hogy melyik napokon lesznek rendszeresen videók egyenlőre nem derült ki, de valószínűleg ezzel kapcsolatban várható kommunikáció az egyes közösségi média felületeken, amiket az alábbi linkeken el is értek:

„Játsszuk le!” Facebook: https://www.facebook.com/jatsszukle/

„Játsszuk le!” Instagram: https://www.instagram.com/jatsszukle/

„Játsszuk le!” YouTube: https://www.youtube.com/jatsszukle/

Látatlanba azt lehet mondani, hogy valószínűleg minőségi tartalmakat fogunk kapni, legalább is kevés olyan csatorna van, ami „intelligensen szórakoztató és humorosan edukatív”. Illetve a képi minőség is szép (ritka az 1080p 60FPS), valamint a vizuális világ is modern és letisztult.

Remélhetőleg a videók tartalma is elég érdekesek lesznek ahhoz, hogy ez legyen Magyarország következő reménye és úttörője a saját gyártású YouTube sorozatok világában.

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz