Samsung Unpacked – 2021 augusztus

Az augusztusi Samsung Unpacked event során bejelentésre került két telefon és egy óra.

A két új hajlítható kijelzős okostelefonnál nem vehetők észre drasztikus változtatások, de azért vannak fejlesztések, amiknek sokan fognak örülni. Ilyen például a strapabíróbb kivitel, a jobb anyaghasználat, az IPX8-as vízállóság (ami ebben a kategóriában eddig nem volt), a Fold3 esetében az S Pen támogatás, a Flip3-nál pedig a 4x nagyobb külső kijelző. – Idézet a Tech2.hu cikkjéből.

Ezek nem mások mint a:

Galaxy Z Fold3 5G

A telefon kijelzője 120 Hz-es kijelzővel lett megáldva, aminek köszönhetően a gamerek egy sokkal folyékonyabb  élményben lehetnek részesek.

IPx8-as vízállósági minősítés, Gorilla Glass Victus az előlapon és a hátlapon.

Z Fold3 két színben és Z Fold2 jobbról.
A kép forrása: Tech2.hu

A telefon belsejében egy Snapdragon 888 5G lapul, 12 GB LPDDR5 RAM, 4400 mAh akkumlátor, az fedlapon egy 6,2″, 2268 x 832 pixeles, Adaptív 120Hz, Dynamic AMOLED 2X kijelző található, míg a főképernyőn egy 7,6″, 2208 x 1768 pixeles, szintén Adaptív 120Hz, Dynamic AMOLED 2X képernyő van.

A mobil maximum 25W-tal tölthető vezetékesen, vezeték nélkül pedig maximum 10W-tal tölthető.

A telefon mostmár S-Pen kompatibilis mint a külső, mint a belső kijelzőjén. Az S-Pent külön kell megvásárolni, és mivel a készülékben nincs hely, ehhez speciális tok is szükséges.

A hajtásvonal továbbra is látszik a telefon közepén, azonban az anyaghasználat javult, belül egy erősebb réteggel látták el a kijelzőt, ami főleg az S Pen támogatás miatt szükséges volt, az Armor Aluminium nevű ötvözet 10%-kal erősebb.

Választható 256 vagy 512 GB UFS 3.1-es tárhellyel is!

 

Külső szelfi kamera 10 MP, f/2.2
Belső, kijelző alatti szelfi kamera
4 MP, f/1.8

Az előadás során kijelentették, hogy ez a világon a legelső olyan hajlítható telefon, amiben kijelző alá van elrejtve az optika. Sajnos az ilyen típusú kijelzőknél gond, hogy a kameralyuk látszódik egyes alkalmazásoknál, és ez a mobil sem kivétel.

A kameralyuk átlátszik a kijelzőn

Az Android 11 alapokon futó OneUI 3 még jobban igazodik a Fold kijelzőjéhez, az előadás során kijelentette a Samsung, hogy ezt a rendszer optimalizálták (mondhatjuk azt is, hogy tabletesítették a felületet) annak érdekében, hogy több információ legyen a felhasználók előtt. Ez egyelőre a gyári appoknál figyelhető meg, de a cég megígérte, hogy külsős appok is megkapják ezt az optimalizálást!

Galaxy Z Flip3 5G

A Z Flip3-an a legszembetűnőbb változás megjelenésben és a külső kijelzőnél vehető észre. Az elődhöz képest mostmár négyszer nagyobb kijelzőt tettek a hátlapra, aminek kinézete már testreszabható, csomó óradizájn és widgeteket is elérhetőek, amiket lehet használni.

 

A telefon belsejében egy Snapdragon 888 5G lapul, 8 GB LPDDR5 RAM, 3300 mAh akkumlátor, az fedlapon egy 1,9″, 260 x 512 pixeles, Super AMOLED kijelző található, míg a főképernyőn egy 6,7″, 2640 x 1080 pixeles, szintén Adaptív 120Hz, Dynamic AMOLED 2X képernyő van.

A mobil maximum 15W-tal tölthető vezetékesen, vezeték nélkül pedig maximum 10W-tal tölthető.

A telefont 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es tárhellyel lehet vásárolni!

 

A hátoldalon a kamera sziget hasonlít a Google Pixel 2 kamera szigetére („Panda”)

Az elődhöz képest ugyanazt a Flip élményt kapjuk, csak egy továbbfejlesztett köntösben.

 

Galaxy Watch4

Az első és egyben az egyik legfontosabb információ az óráról, hogy mostmár Google WearOS operációs rendszerű az óra. Pontosabb nevén WearOS Powered by Samsung.

A második fontos információ az nem más, mint, hogy az óra képes a testösszetételünket is megmondani! (Ez a funkció a cikk írásának pillanatában nem elérhető Magyarországon!)

Az óra kijelzője a 40 és 42mm-es modelleknél 1,2″, 396 x 396 pixeles, Super AMOLED panel, 247 mAh akkumlátorral, míg a 44 és 46 mm-es modelleknél egy 1,4″, 450 x 450 pixeles, Super AMOLED panel és 361 mAh akkumlátor található. Az órában található egy 5nm, 2 magos Exynos W920 processzor, 1,5 GB RAM és 16 GB tárhely, a Samsung BioActive szenzora (PPG, EKG, BIA), és ezeken felül még található benne gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer, fényérzékelő.

Az órában mostmár van egy horkolásfigyelő funkció, valamint alvás közben automatikusan méri a véroxigénszintünket is. A BioActive szenzornak köszönhetően egy új testösszetétel mérés is debütált, ami többek között méri a testtömegindexünket, a vázizomzatunk tömegét vagy a testünkben lévő vízmennyiséget.

 

Az új rendszer legnagyobb előnye, hogy a felhasználók hozzáférhetnek a Play Áruház tartalmához, lehet alkalmazásokat letölteni, illetve ha egy olyan alkalmazást használunk a mobilon, aminek van WearOS megfelelője, azt az órán is használhatjuk.

De mivel a rendszer Powered by Samsung, így megmaradtak a Samsung óráinál ismert funkciók, mint pl. a SmartThings, Bixby, vagy a régiótól függő Samsung Pay. Ettől függetlenül mellette elérhetők lettek a Google szolgáltatásai is, mint pl. a Google Fit vagy akár a Google Pay.


A cikk forrásai:
https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold3-5g/

https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-flip3-5g/

https://www.samsung.com/hu/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-black-bluetooth-sm-r870nzkaeue/

https://www.youtube.com/watch?v=V7ixp-XwqGI

https://tech2.hu/megjelent-a-galaxy-z-fold3-es-a-z-flip3/

https://tech2.hu/wearos-re-valtott-a-galaxy-watch4-megjott-a-buds2-is/

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_z_fold3_5g-10906.php

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_z_flip3_5g-11044.php

https://www.youtube.com/watch?v=ZSowePnsWXI

https://www.youtube.com/watch?v=SvMhWghZ_EE

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz