2021.Április.08

A Playstation hivatalos youtube csatornájára megjelent egy előzetes, amelyben egy erdőt láttunk elég bizarr hang alámondással, majd a videó végén megjelenik, hogy Abandoned, majd egy embert láttunk futni és ennyi. Nem keltett nagy visszhangot de aztán..

 

2021 Május

Redditen a r/gamingleaksandrumors-on elkezdett terjedni a pletyka, hogy a játék valójában a Metal Gear Solid-ról / Death Stranding-ről híres Hideo Kojima új Silent Hill játéka. Az előzetesből sokan kiszúrták, hogy az egyik jeleneten a falra van írva egy szöveg amiből két betű van kitakarva: egy P és egy T, de mit is tesz a P és a T betű? A válasz nagyon egyszerű: Kojima 2014-es P.T demójára utal amivel mielőtt kirúgták a Konamiból bejelentett egy Silent Hill játékot. ( Amit aztán a Konami kukázott ).

 

2021 Június

A játékot fejlesztő Blue Box Game Studios twitter oldala beindult ahol megerősítették, hogy a játék, hogy fog futni és, hogy nem lesz Hud. Ebben a tweetben a legfontosabb dolog az, hogy a játék menet előzetes hamarosan érkezni fog ami akkor igaz is volt mivel június végére volt rögzítve a bemutató. Ezután a tweet után bejelentették, hogy június 27-n megjelenik az előzetes.

Ezek után az emberek rájöttek, hogyha a Hasan Kahraman nevét átfordítják japánra akkor abból kijön Hideo Kojima neve. Emiatt a pletyka miatt az emberek azt gondolták a studió vezetője nem is létezik de erre a Blue Box-nak is volt egy reakciója egy Tweet formájában. Miután megjelent a tweet bejelentették, hogy a játék előzetese augusztus 10-re lett elhalasztva.

Képen: Hasan Kahraman

 

2021. Július 

Júliusban nem történt sok esemény kivétel egy kép ami megint berobbantotta redditet. A Reddit közösség szerint az új tweetben megosztott kép hátterében látható ember egy Metal Gear utalás. A másik teória az, hogy a elmosott felírat az Abandoned felett azt írja: Welcome to Silent Hill azaz isten hozott Silent Hill-be.

 

2021. Augusztus

Augusztus 10-én 21:00 az app megjelenése emberek ezrei várják az appot erre semmi. Ezek után 2 percre rá a Blue Box twitteren bejelentett egy eddig nem ismert hibát ami miatt el lett tolva az app megjelenése 3 nappal.

Augusztus 13 22:00 Blue Box bejelentette, hogy az app elérhetővé vált. Mikor a felhasználok megnyitották az appot ugyanazt az előzetest látták mint twitteren egy új zenével a Silent hillből. Megtudtuk még, hogy hamarosan megjelenik még egy pár előzetes a játékhoz köztük egy játszható introval.

 

Összegzés

Az Abandoned 2021 egyik legérdekesebb gaming történése ha nem a legérdekesebb. Hasan Kahraman-tól kezdve az app halasztásig. A remény még megvan, hogy a játék valójában egy Silent Hill játék lesz de majd ezt az idő megmondja.

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz