2021. November 28-án elhunyt a divat egyik legjelentősebb alakja Virgil Abloh. Virgil Abloh az Off-white alapítója és a Louis Vuitton desingere 2 évig titokban rákkal küzdött.

Karrier összefoglaló – Korai Idők. ( Forrás: Wikipedia )

2009-ben miután elvégezte az egyetemet a Fendinél volt gyakornok Kanye West-el együtt ahol megismerkedtek egymással. Később 2009-ben Kanye-val nyitott egy ruha boltot RSVP Gallery néven Chicago-ban. 2011-ben Jay-Z és Kanye West közös albumjának a Watch The Throne-nak ő volt a Kreatív munkákért felelős igazgatója. 2012-ben indította el első vállalkozását a Pyrex Vision-t amiben 40$ dollárért vett régi Ralph Lauren pólókat amiket átnyomtatott és eladta 500$ dollárért.

Off-White beindulása. ( Forrás: Wikipedia / Off-White )

2012-ben alapította 2. Cégét ami meghozta neki a világhírnevet ez nem más mint az Off-White. A Cég Milánóban helyezkedik el viszont ez nem azt jelenti, hogy olasz stílus jegyeket viselnének a ruhák mivel Virgil-t mindig is a Japán stílusok ihlették. A leghíresebb Off-White kollekció elemek mindegyike egy híres festményt ábrázol mint például a Mona Lisa. Sikereknek köszönhetően megalapította az első Off-White boltot 2017-ben Japánban. Majd még 2017-ben megjelent az első Nike X Off-White kollekció a „The Ten” amit eredetileg a Fragment márka készitett volna.
Az első Off White Nike Cipő a Nike Air Force 1 Off-White ComplexCon volt ami csak Amerikában jelent meg a Complexcon eseményen. A cipőn minden ikonikus Off-White elem megtalálható ilyen a Kifordított pipa vagy a dupla „AIR” felírat de a legfelismerhetőbb elem a Zip Tie.

Nike x Off-White Air Force 1 ComplexCon.

A cipők mellett foglalkozott még az építészettel és a lakberendezéssel is aminek ékes példája a Off-White x Ikea ( Markerad ) kollekció ami már Magyarországon is megjelent. Ezt a SneakerBox csapata is megörökítette akik szerint az egész kollekció 5 perc alatt elfogyott. A kollekció része volt egy „mű” Mona Lisa vagy épp egy lábtörlő amire angolul ráírták, hogy vizes fű.

Off-White x Ikea – MARKERAD

 

2017-ben a kollaborációk mellett még Lil Uzi Vert Luv Is Rage 2 albumján producerként is szerepelt majd utána még videó klipet is rendezett az album legnépszerűbb zenéjéhez a XO Tour Llife3-hoz.

 

Louis Vuitton időszak – ( 2018-2021 )

2018-ben a Louis Vuitton Férfi részlegének a vezető tervezője lett. Az első kollekciót szintén 2018-ban mutatták be ahol rengeteg híresség jelent meg de a legjelentősebb Kanye West volt aki felment a színpadra gratulálni Virgil-nek, hogy elérte mindezt.

2018-2021 között folyamatosan szállította a Nike / Jordan kollaborációkat és az Off-White kollekciókat míg nem most 2021 Nov 28.-án rákban elhunyt. Nyugodjék Békében.

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz