Megnyílt az Xbox online múzeuma!

Boldog születésnapot Xbox!

Xbox

Az Xbox és a Halo a napokban a 20. születésnapjuk alkalmából megnyitotta az online múzeumát! Az Xbox Múzeum bemutatása csak egy újabb módja annak, hogy a Microsoft idén ünnepelje védjegyévé vált konzolsorozatát.  A Halo Infinite többjátékos módjának korai debütálása mellett az Xbox játékosokat ezen a héten egy különleges „évfordulós múzeumban” látták el, amely betekintést enged személyes játéktörténetünkbe.

De mielőtt beszélnénk a múzeumról és annak használatáról itt egy rögtönzött történelem óra az Xbox történetéről a Wikipédia alapján:

…Amikor 1999-ben a Sony Computer Entertainment először bejelentette a PlayStation 2-t, a vállalat ezt a konzolt az otthoni szórakoztatás központi elemévé állította, mivel nem csak videojátékokat, hanem audio-CD-ket és video-DVD-ket is le tud játszani. A Microsoft, amelynek üzleti tevékenysége elsősorban a személyi számítógépek (PC) üzletágának támogatása volt Windows operációs rendszerével, szoftvereivel és játékaival, úgy látta, hogy a PlayStation 2 veszélyt jelent a személyi számítógépekre. A Microsoft DirectX csapatának négy mérnöke – Kevin Bachus, Seamus Blackley, Ted Hase és Otto Berkes, a DirectX-csapat vezetője – elkezdte elképzelni, milyen lenne egy Microsoft konzol a PlayStation 2 ellen. Olyan rendszert terveztek, amely sok, a számítógépekkel közös hardverelemet használna, és hatékonyan futtatná a Windows és a DirectX egy verzióját a konzolon lévő játékok működtetéséhez. Ez a megközelítés megkönnyítené a Windows fejlesztők számára, hogy játékokat készítsenek új rendszerükhöz, megkülönböztetve magukat a legtöbb konzol egyedi hardvermegoldásától. Számos nevet javasoltak ennek a konzolnak, köztük a „Direct X Box” és a „Windows Entertainment Project”. A Microsoft marketingcsapata fogyasztói felméréseket végzett a névvel kapcsolatban, az „Xbox” elnevezést használva kontrollként, mivel úgy gondolta, hogy ez a legkevésbé kívánatos, de úgy találta, hogy ez volt a legnagyobb preferencia a tesztjeikből, és ezt választották a konzol nevének. …

 

A virtuális múzeumot ezen a webhelyen érheted el, ekkor a rendszer felkéri, hogy jelentkezz be az Xbox-fiókodba. És a 20 éves Halo játéksorozat alkalmából ingyenesen megjelent a Halo Infinite multiplayer része Novemberben, ezek mellett jön egy TV sorozat is a játékhoz! A múzeum nagy részét bejelentkezés nélkül is, egy virtuális avatár segítségével fedezheted fel. Ha azonban bejelentkeztél a fiókodba, van egy további szakasz, amely felsorolja az eddigi összesített elért eredményedet, például a játékosok összesített pontszámát és a legritkább megszerzett jutalmakat is.

A felhasználók nézelődhetnek a digitális múzeumban, ahol láthatnak más Xbox-játékosokat, akik több virtuális kiállítással interakcióba léphetnek, amelyek az eredeti, legelső Xbox, Xbox 360, Xbox One és a legújabb Xbox Series X/S konzolok fejlesztéseit térképezik fel. A vállalat minden próbakőhöz mellékelt egy kapcsolódó videót az adott mérföldkőhöz.

A múzeum legelső részének belső tere

Míg a múzeum többnyire dicséri a cég számos sikerét, vannak bizonyos kiállítások az Xbox hírhedt hibáinak szentelve, beleértve a márka Xbox 360 vörös gyűrűjét/hibakódját és a Nintendo-vásárlási kísérletét is. A múzeum személyes részénél a játékosok visszatekinthetnek azokra a játékokra, amelyeket először játszottak a konzolon (vagy mostmár gépen), a lejátszott játékok teljes számát és azt, hogy mikor jelentkeztek be először az Xbox Live szolgáltatásba.

Az év elején a Microsoft bejelentette, hogy együttműködik az Adidasszal, hogy megalkossák saját, Xbox ihletésű jubileumi tornacipőit, a további ünnepségek pedig többek között több mint hetven játékkal egészítették ki a stúdió visszafele kompatibilitási szolgáltatását, egy évfordulós élő közvetítés és betekintés az Xbox Game Pass születésébe. – idézet az IGN-től

 

Az Xbox történetének összesen 132 pillanatát fedezheted fel a metaverzum múzeumban, és navigálhatsz a WASD gombok segítségével a billentyűzeten.

Így ünnepli az Xbox és a Halo játéksorozat a 20. születésnapját!


Cikkhez felhasznált források:

https://en.wikipedia.org/wiki/Xbox

https://www.ign.com/articles/xbox-launches-20th-anniversary-site-including-museum-exhibit-about-you

https://www.theverge.com/2021/11/23/22798429/xbox-museum-20th-anniversary-stats-achievements

https://hypebeast.com/2021/11/xbox-museum-microsoft-20th-anniversary

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/games/news/xbox-museum-stats-where-b1964057.html

https://www.xbox.com/hu-HU/community/fanfest

https://news.xbox.com/en-us/2021/10/19/celebrating-the-biggest-three-months-of-back-to-back-blockbuster-game-launches-in-xbox-game-pass/

										
									

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz