Activision-Blizzard x Xbox

Mai nap (2022.01.18) a Microsoft bejelentette, hogy potom 68,7 Milliárd dollárért felvásárolják az Activision-Blizzardot.

A felvásárlás eredményeként az Activision Publishing / Blizzard / Beenox ( Call Of Duty ) / Demonware ( Call Of Duty )  / Digital Legends ( Mobil Játékok ) / High Moon Studios ( Call Of Duty ) / Infinity Ward ( Call Of Duty Modern Warfare )  / A King ( Candy Crush )  / Major League Gaming ( ESport ) ( Radical Entertaiment ( Prototype ) / Raven Software ( Call Of Duty Warzone ) / Sladgehammer Games ( Call Of Duty Vanguard ) / Treyarch ( Call Of Duty Black Ops ) mind a Microsoft belsős stúdió lesznek így összesen 31 darab stúdió fog a Microsoftnak Exclusive játékokat készíteni.

 

Call Of Duty széria jövője?

A felvásárlás után a Microsoft tulajdonában lesz két legnagyobb FPS széria ( Halo / Call Of Duty ). A Sony megkeresésére Phil Spancer az Xbox Vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy tiszteletben tartják a megkötött szerződéseket emiatt 2023-ig biztosan minden Call Of Duty megfog jeleni Playstation konzolra. De akkor jöhet a kérdés miért is érte meg a Microsoftnak a felvásárlás ha legnagyobb széria marad Playstation konzolokon? Azért mert a Cod mivel, hogy a Microsoft tulajdonában van első napos Game Pass megjelenés lehet amivel rengeteg felhasználót tudd megszerezni.

Blizzard sorsa?

Mivel a felvásárlás része, hogy a Blizzard is most már egy Xbox Stúdió ezért valószínűleg elképzelhető lesz, hogy a World of Warcraft előfizetés például a Game Pass része lesz. A játékosoknak az előbb említett mellett az is jó hír lehet, hogy a Microsoft nagyobb pénzeket fog beletenni a fejlesztésbe mint amennyi eddig volt bennük ezáltal hamarabb megjelenhetnek várva várt játékok mint például az Overwatch 2 vagy a Diablo 4.

 

Lehetőségek?

Toys For Bob csapata is a Microsoft kezébe került és pletykák szerint ők így tudnak majd dolgozni ikonikus platformer karakterekkel ilyen például: Banjo-Kazooie / Conker / Crash / Spyro stb… . Stúdió jelenleg még a Call Of Duty kisegítésén dolgozik. Valószínűleg az elkövetkező őt évben azt is észre fogjuk venni, hogy egyre több Xbox Széria fog mobil piacon megjelenni ez annak köszönhető, hogy a King ami szintén a felvásárlás része csak mobilra gyárt játékosokat ( Candy Crush / Crash Bandicot Run ).

Lehetséges felvásárlások?

A Microsoftnak nem tudni mennyi esélye van, hogy egy újabb akvizíciót végre hajtson mivel már most is Monopóliumot mondanak sokan ezért előreláthatólag kisebb akvizíciók lesznek már. Tehát India stúdiók lehetnek a célok vagy valamilyen japán cég mivel japánban akarnak terjeszkedni.

 

 

 

 

KÖVESS MINKET ITT IS

Válasz